KOMENTAR DANA

Rezultati za Ginisa

Istina je da stranački šef ministrice Turković uveliko razmišlja ljude zamijeniti robotima, ali, na svu sreću, ta ideja je samo dio njegove mašte, jer ovdje još žive inteligentna bića

Bisera Turković. Arhiva

Piše: Nermin Demirović

5.8.2022

I nije sada najvažnije koliko je ministrica Bisera Turković potrošila na reprezentaciju, nije najbitnije ni da li ono što ona govori ili što pokazuju neki izvještaji u vezi s trošenjem imaju veze s istinom (iznose pojedine stavke ne ulazeći u detalje), ali reći "da su napravljeni značajni rezultati na međunarodnoj sceni", baš je žestok udar na inteligenciju.

Istina je da stranački šef ministrice Turković uveliko razmišlja ljude zamijeniti robotima, ali, na svu sreću, ta ideja je samo dio njegove mašte, jer ovdje još žive inteligentna bića koja mogu razlikovati istinu od laži.

Možda je ministrica imala dosta sastanaka, ali kada se sve sabere i oduzme, sve se i završilo na tome. Da se možda njeni rezultati za Ginisa ne ogledaju u velikim investicijama, koje je svojim vezama u svijetu uspjela prigrabiti za našu zemlju ili je uspjeh vezan samo za broj avionskih karata?


Nermin Demirović. Avaz

Nije baš ni da je ugled ove države podigla na viši nivo, a ni da smo korak bliže, recimo, Evropskoj uniji. Tek pomalo je uspjela vaditi živce Dodiku, ali narod ne živi od toga. Prije bi se reklo da od toga živi njena stranka, kao i Dodikova.

Bilanca je jasna s robotima i bez njih - BiH je na dnu svih mogućih ljestvica kada je u pitanju poredak zemalja u Evropi, a niko nas više i ne shvata ozbiljno. Šta bi bilo da ministrica nema "tako dobre rezultate" - ne smije se ni pomisliti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.