KOMENTAR DANA

Pozitivan stav i ništa više

Umjesto da se uhvatio posla, premijer Kantona Sarajevo ponovo narodu baca prašinu u oči

Šta će biti sa toplovodom Kakanj - Sarajevo. Avaz

Piše: Nermin Demirović

12.8.2022

I šta je pozitivan stav? Sjediti, gledati, ne raditi ništa, pametovati i glumiti da si “cool” i sve to na pozitivan način – valjda. Upravo to je, prema riječima Edina Forte, Vlada Kantona Sarajevo „izrazila“ prije tri godine u vezi s izgradnjom toplovoda Kakanj – Sarajevo, projekta koji bi mnogo toga donio glavnom gradu BiH i njegovim građanima.

Sigurno će Fortin pozitivan stav pomoći građanima Kantona Sarajevo da se ogriju ili nahrane, pa čovjek bez imalo ustezanja to objavi javno. Od have se ne živi, premijeru nam dragi, pa barem toliko se trebalo znati, a ti očigledno nastavljaš s prodajom magle, koja čak nije ni čista hava.

Umjesto da prozivaš druge, fino zasuči rukave i uradi ono što je tvoj posao. Sve i da neko drugi nije obavio nešto u svom domenu, šta to ima veze s tobom ako ti ne radiš svoj dio? Budi nam ti primjer, kao što si bio kada se furalo iz zemlje devedesetih godina prošlog stoljeća. Smanji malo hladovinu u koju si se zabasao i odgovori zašto si tri godine u vezi s toplovodom “samo pozitivan”.

Lijepo je što ste ti i tvoja vlada pozitivni, ne bi nikako valjalo da ste negativni, ali toliko ste se zanijeli u svojoj pozitivi da se čini kako jednostavno imate problem s razumnim prihvatanjem stvari. Ne daj Bože, kao da ste nečim opijeni. Ako je to vlast, mogli biste imati težak mahmurluk.

Nije bit vladavine, pa ni u Kantonu Sarajevo, nešto reći, nego nešto napraviti. Donijeti korist društvu je najpozitivnija stvar koju biste mogli napraviti ako obavljate bilo koju funkciju, ako se to što, premijeru, radite zove „obavljanje funkcije“.

Strategija borbe za veliku popularnost na društvenim mrežama očigledno nije upalila, jer ni tamo više nema onoliko internet-vojske. Vrijeme vam je odavno bilo za posao, a ne razvlačenje posla unedogled.

Fino, premijeru, malo otpusti kravatu i u radne pobjede. Budi pozitivan i zapjevaj, a treba krenuti s radom. Masovnim radovima, jer grad je sve osim uglednog, a nije da niste odgovorni.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.