KOMENTAR DANA

SDA u sukobu s planetom

Ako već SDA mora da tone, onda su očito odlučni da za sobom na dno povuku i kompletan bošnjački narod

bog navodne izmjene popuna Doma naroda koja se nije ni desila verbalno se udarilo na vodeće sile svijeta koje su se već usudili proglašavati i „kršćanskim svijetom“ i „kolonijalistima“. Agencije

Piše: Danijal Hadžović

15.8.2022

Navodne izmjene Izbornog zakona koje je namjeravao nametnuti visoki predstavnik Kristijan Šmit (Christian Shcmidt) tako da, navodno, idu u korist HDZ-u paraobavještajne strukture spremno su iskoristile da pokrenu hajku. Meta ovaj put nije bio samo gospodin Šmit, kojem od samog početka izmišljaju nekakve teorije zavjere da je saveznik Rusije i neprijatelj BiH, nego je krug neprijatelja proširen na sve ključne zapadne sile.

Činjenica da su sve one, od SAD, preko Velike Britanije, do Njemačke, čvrsto stale iza visokog predstavnika bila je dovoljna da isti krugovi danima raspredaju fantastične teorije i šalju zapaljive izjave kako su nam sve te zemlje najgori mogući islamofobični din dušmani.

Zbog navodne izmjene popuna Doma naroda koja se nije ni desila verbalno se udarilo na vodeće sile svijeta koje su se već usudili proglašavati i „kršćanskim svijetom“ i „kolonijalistima“, a pritom bismo valjda trebali i zaboraviti ko je najzaslužniji za izgradnju institucija Bosne i Hercegovine, ko nam je donirao milijarde sredstava, ko nam je pomagao u usvajanju demokratskih tekovina, ko nam je najveće izvozno tržište, ko nam je pomagao u izgradnji porušenih objekata… Zvuči malo pretjerano ako pomislite da je to stvarni motiv.

No, ako ste pratili opskurna propagandna glasila SDA, onda ste svjesni da je ta hajka puno ranije krenula i ima mnogo prizemnije motive. Naime, nikad veća odlučnost zapadnih sila da se u BiH stane nakraj korupciji te otvorena podrška progresivnim politikama upalile su crveni alarm kod zelene ekipe. A, ako već SDA mora da tone, onda su očito odlučni da za sobom na dno povuku i kompletan bošnjački narod, nastojeći Bošnjake isturiti kao živi štit ispred sebe u sukobu s ostatkom civiliziranog svijeta. Motiv je očito manje bitan, iskoristit će svaku moguću priliku.

Naravno, jasno je da bi bilo kakva daljnja podrška ovakvoj politici Bošnjake mogla samo nastaviti vući ka dnu te da radi vlastitog ozdravljenja i napretka već u oktobru moraju taj teret zbaciti sa sebe.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.