LIČNOST DANA

Amer Gojak: Golom prelomio vječiti derbi

U igru ušao u 76., a osam minuta kasnije bio strijelac

Gojak: U najvećem hrvatskom derbiju potvrdio klasu. Agencije

Piše: G. Š.

15.8.2022

Zagrebački Dinamo naših Amera Gojaka i Luke Menala je u najvećem hrvatskom derbiju nadigrao Hajduk (4:1), a strijelac trećeg, odlučujućeg gola za domaćina bio je naš reprezentativni veznjak

Gojak. On je u igru ušao u 76., a osam minuta kasnije postigao je lijep pogodak za 3:1, koji je „prelomio“ utakmicu. Bio je to njegov prvi gol u ovoj sezoni, jer od trenera Ante Čačića neopravdano dobiva šanse samo na „kašičicu“. No, naš reprezentativac je ponovo pokazao da je jači od svih nepravdi.

Ovaj pogodak je potvrdio njegovu klasu, ali i mentalnu snagu, te će, sigurno, animirati i neke klubove u kojima su možda i posumnjali u njegove kvalitete. Dinamo je veliki klub, ali zbog odnosa trenera prema njemu ne krije da traži klub za „više minuta“.

Konačan rezultat hrvatskog vječitog derbija postavio je Mislav Oršić u sudijskoj nadoknadi utakmice.

Amer Gojak rođen je 13. februara 1997. u Sarajevu. Prošao je školu fudbala Novog Grada, a potom je bio član Željezničara i Olimpika. Sa 18 godina prešao je u Dinamo. Bio je strijelac u čak četiri omladinske selekcije BiH, a tome je dodao i golove za A-reprezentaciju (33 utakmice, četiri pogotka).



Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.