LIČNOST DANA

Nermin Džindić: Uspješni ministar

Konkretna pomoć stanovništvu i finansijska pomoć košarkašima BiH pokazuju Džindića rijetko uspješnim političarom

Džindić: Veoma ozbiljan ministar i kandidat. Agencije

Piše: E. Tr.

2.9.2022

Ministar energije, rudarstva i industrije u Vladi FBiH Nermin Džindić prije osam godina uhvatio se ukoštac s najtežim resorom u Federaciji. Već prvog dana mandata dočekali su ga protesti nezadovoljnih rudara, ali ovaj mladi čovjek je uspio riješiti naizgled nerješive probleme.

Činjenica da je za više od 8.000 rudara osiguran iznos veći od 40 miliona KM za povezivanje radnog staža i njihov odlazak u penziju, kao i podatak da je to učinjeno i za uposlenike nekoliko drugih industrijskih grana dokazuju da je ovaj diplomirani inžinjer po struci pokazao iznimne menadžerske sposobnosti. 

Brza reakcija usred energetske krize da se "na noge stave" već zaboravljeni terminali u Blažuju ili na drugim pozicijama, također, dolazi iz njegovog ministarstva i liderstva.

Inače, Džindić je napravio i najveći poslijeratni rezultat u razvoju namjenske industrije u FBiH. Poznato je da se snaga svake državne zajednice, pa i BiH, mjeri razvijenošću njene namjenske industrije.

Džindić je godišnju produkciju, mjerenu s tristo miliona KM, podigao na više od jedne milijarde, i to s tendencijom rasta, što raduje svakog patriotu ove zemlje.

Da je riječ o političaru širokog dijapazona inicijativnosti, potvrđuje i jučerašnja informacija da je Vlada FBiH prihvatila inicijativu njegovog ministarstva da pomogne košarkašku reprezentaciju sa 117.000 KM.

Sve ovo čini Džindića, koji je kandidat Saveza za bolju budućnost BiH za Državni parlament, favoritom u odnosu na njegove rivale iz drugih stranaka, koji su poznatiji kao političari opće prakse, a nerealizirani na poslovnom polju. 



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.