KOMENTAR DANA

Zamalo čovjek

Popović je potpuno legitimno izabran na vodeće mjesto u OSBiH, ali je definitivno pokazao da nije dorastao takvoj funkciji

Milutin Popović. AGENCIJE

Piše: Nermin Demirović

12.9.2022

Predsjednik Odbojkaškog Saveza Bosne i Hercegovine (OSBiH) Milutin Popović nedavno je u Beogradu svečano dočekao mlade odbojkašice Srbije koje su na Evropskom prvenstvu osvojile drugo mjesto, glasila je vijest ovih dana.

S druge strane, nije se udostojio da dočeka odbojkašice BiH koje su u Grčkoj osigurale nastup na Evropskom prvenstvu, a čak nije ni bio na četiri utakmice od šest, koliko su igrale naše odbojkašice.

I taj Popović nekad ranije imao je talenta da postane čovjek, to svi imaju, ali očigledno je krenuo u drugom smjeru.

Na stranu, što će se ispostaviti kasnije, a nama je već poznato, da je zatekao Odbojkaški savez BiH u finansijskom plusu, a Savez se sada zadužuje da bi odbojkašice spavale u podrumima.

Te djevojke zaslužuju mnogo ozbiljnije vodstvo, drastično ozbiljnije nego što je Popović, koji je očigledno pod određenim direktivama, vjerovatno političkim, poput onih koje ima Vico Zeljković.

Možda bi trebalo Popovića istraživati, podvrgnuti nekim medicinskim prismotrama i saznati kako se osjeća čovjek kojem je cilj samo da napravi destrukciju. Zašto jednostavno čovjek ne radi tamo gdje voli, gdje mu je drago i gdje uživa i ne pusti one koji zaista žele biti korisni bh. sportu da zauzmu te pozicije?

Da ne bude zabune, ovaj i ovakav Popović je potpuno legitimno izabran na vodeće mjesto u OSBiH, ali je definitivno pokazao da nije dorastao takvoj funkciji.

Ovdje je potpuno nebitna nacionalnost, barem s aspekta reprezentacije koju Popović nije dočekao, jer te djevojke igraju i funkcioniraju bez ikakvih problema i tu se ne vidi ko je ko, što je za svaku pohvalu.

Na kraju krajeva, one su izborile nastup na Evropskom prvenstvu i to je njihov obraz, a slike igračica iz nekih čudnih i skučenih hotelskih soba idu njemu i ostatku Saveza na dušu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.