BANJA LUKA

Tegeltija i predsjednik Odbojkaškog saveza BiH: Na sastanku bez zastave BiH, samo zastavica manjeg bh. entiteta

Zanimljivo da je Popović u Beogradu svečano dočekivao mlade odbojkašice Srbije, dok za seniorsku reprezentaciju BiH nije učinio isto

Tegeltija i Popović: Razgovarali o mogućnostima podrške institucija Odbojkaškom savezu BiH. Vijeće ministara BiH

E. Ć.

10.9.2022

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je u Banjoj Luci sa predsjednikom Odbojkaškog saveza BiH Milutinom Popovićem.

- Tokom sastanka, na kojem je razgovarano o mogućnostima podrške institucija Odbojkaškom savezu BiH, predsjednik Odbojkaškog saveza upoznao je predsjedavajućeg Tegeltiju sa radom i ostvarenim rezultatima ove sportske organizacije, te saradnji sa sportskim klubovima i omladinskim organizacijama u BiH.

Predsjedavajući Tegeltija je tokom razgovora izrazio opredijeljenost Vijeća ministara da, u skladu sa svojim nadležnostima, pruži podršku Odbojkaškom savezu BiH i odbojkaškim reprezentacijama BiH u njihovim naporima da učestvuju na velikim takmičenjima i kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2023. godine - navodi se u saopćenju Vijeća ministara.

Zanimljivo da je na fotografiji sa sastanka istaknuta zastavica manjeg bh. entiteta RS, dok državne zastave Bosne i Hercegovine nema ni na vidiku. 

Zanimljivo da je Popović u Beogradu svečano dočekivao mlade odbojkašice Srbije nakon srebra na Evropskom prvenstvu, dok za seniorsku reprezentaciju BiH nije učinio isto, nakon što su naše odbojkašice pobjedom u Grčkoj izborile drugi uzastopni nastup na Evropskom prvenstvu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.