LIČNOST DANA

Denis Huseinbašić: Novi bh. biser

Nadati se da će u krovnoj kući bh. nogometa uraditi sve da zaigra za našu reprezentaciju

Huseinbašić: Postigao drugi gol u Bundesligi ove sezone. Twitter

Piše: E. Ćosić

18.10.2022

Denis Huseinbašić posljednji je nogometni biser koji je privukao veliku pažnju bh. javnosti. Fudbaler Kelna se u 10. kolu Bundeslige upisao u strijelce, što je bio njegov drugi gol ove sezone, a ima i jednu asistenciju na četiri meča.

Talentirani 21-godišnjak je po vokaciji igrač sredine terena, a mnogi navijači reprezentacije BiH se nadaju da će zaigrati za "Zmajeve". Pristalice našeg državnog tima ga vide kao potencijalnog nasljednika Miralema Pjanića.

U prošlosti su dres "Zmajeva" nosili mnogi igrači koji su nastupali u Bundesligi. Rado se sjetimo tandema Džeko – Misimović u Volfsburgu, Ibišević – Salihović u Hofenhajmu, a u skorijoj prošlosti bili su tu i Emir Spahić, Ermin Bičakčić, Mensur Mujdža...

Huseinbašić je u Keln stigao iz četvrtoligaša Kikers Ofenbaha, gdje je u mlađim kategorijama gradio svoju karijeru. "Jarčevi" su pogodili s njegovim transferom, a nadati se da će i u krovnoj kući bh. nogometa imati sluha i da će uraditi sve što je potrebno da Huseinbašić zaigra za našu reprezentaciju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.