LIČNOST DANA

Anel Ahmedhodžić: Igrač utakmice

Naš reprezentativni stoper u top-formi

Ahmedhodžić: Dobio statističku ocjenu 8,0. Printscreen

3.3.2023

Šefild junajted našeg Anela Ahmedhodžića (23) napravio je iznenađenje u engleskom FA kupu i izbacio favorizirani Totenhem. Gol odluke za 1:0 i plasman u četvrtfinale postigao je Ndiai (Ndiaye).

Prema statističkom portalu „Sofascore“, naš reprezentativni stoper je dobio ocjenu 8,0 i proglašen je igračem utakmice. S druge strane terena najbolju ocjenu dobio je Hrvat Ivan Perišić – 7,7.

Ahmedhodžić je odigrao svih 90 minuta na poziciji stopera i još jednom je potvrdio da je u top-formi, što će sigurno obradovati selektora našeg državnog tima Faruka Hadžibegića pred martovski start kvalifikacija za Euro 2024 i utakmice s Islandom i Slovačkom.

Anel Ahmedhodžić rođen je 23. marta 1999. godine u Malmeu. Karijeru je počeo u mlađim kategorijama istoimenog kluba, a onda je 2016. prešao u Notingem Forest. Tri godine kasnije vratio se u Malme i s ovim klubom osvojio dvije titule prvaka Švedske (2020. i 2021.). Prošlu sezonu proveo je na posudbi u Bordou, a prošlog ljeta je u transferu vrijednom 4,5 miliona eura potpisao za Šefild junajted.

Za naš državni tim debitirao je u oktobru 2020. godine i do sada sakupio 18 nastupa, u kojima je postigao jedan gol.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.