KOMENTAR DANA

Praznik u Sarajevu

Halidov koncert u bh. prijestonicu doveo je na hiljade turista

Halid Bešlić: Napravio spektakl u Zetri. Avaz

13.3.2023

Kako je proteklog vikenda bilo lijepo u Sarajevu. Tokom cijelog vikenda bh. prijestonica vrvjela je turistima, ni olimpijske planine se ne mogu požaliti, a vrhunac je bio subotnji spektakl Halida Bešlića u Zetri.

Na hiljade turista zbog ovog događaja stiglo je u glavni grad Bosne i Hercegovine, hotelijeri i ugostitelji su prezadovoljni, turisti oduševljeni gostoprimstvom i koncertom, a građani Sarajeva kažu da je sve bilo „kao u dobra stara vremena“.

Pravi praznik, nema zamjerke. Osim jedne, ali velike. Ovakvi događaji dešavaju se rijetko i za njima vape mnoge grane od kulture, do ugostiteljstva.

Nekada nije bilo tako. Ne tako davno zvijezde su se utrkivale da dobiju atraktivne datume za koncerte u Zetri, Skenderiji, na stadionu Koševo... Gorjelo je Sarajevo, prolamalo se od gostiju i turista, a onda je sve zamrlo. Rijetki entuzijasti se još bore s nevjerovatnim labirintom bh. administracije, cijenama organizacije koncerta i čime sve ne.

Činjenica je da je u Sarajevu najteže i najskuplje organizirati koncert.

Dakle, sve je jasno kao dan i do koga je. Hoće li oni koji u svojim rukama imaju poluge vlasti reagirati i na krilima Halidovog spektakla učiniti što je potrebno da se Sarajevu vrati stari sjaj i epitet muzičkog centra regiona ili su oni totalni “antisluhisti” – čut će se i vidjeti vrlo brzo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.