KOMENTAR DANA

Crni Osmica

Mehmedagić je bivši direktor i odnedavno i penzioner, a, kako stoje stvari, možda i zatvorenik. Jer vrag uvijek dođe po svoje kada se najmanje nadaš

Osman Mehmedagić Osmica. Avaz

Miralem  Aščić

16.3.2023

Bakirov Brus Vilis (Bruce Willis), koji je gasio store po Predsjedništvu Bosne i Hercegovine i vukao djecu za uši jer su palila ovu instituciju, Osman Mehmedagić Osmica obrukao je državu Bosnu i Hercegovinu kao niko do sada!

Ovaj donedavni šef Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH završio je na američkoj crnoj listi i bukvalno iz fotelje moćne agencije završio pod američkim i nimalo bezazlenim sankcijama.

Dobio je zasluženu šamarčinu!

Isti onaj Osmica koji je godinama uvjeravao javnost da ima snažnu podršku Sjedinjenih Američkih Država i partnerskih agencija.

Te iste SAD, za koje je tvrdio da su mu podrška, jučer su mu poslale poruku i razotkrile sve njegove marifetluke da je, između ostalog, privatizirao OSA-u kako bi se obračunavao s političkim oponentima SDA, stranke s čijim je rukovodstvom usko vezan i za koju je radio po uputama.

Želio je biti Edgar Huver (Hoover, dugogodišnji direktor FBI-ja), a postao je crni Osman i lice s crne liste. Čovjek koji će ući u historiju kao prvi direktor OSA-e koji je sankcioniran od SAD, države s kojom se trudio imati uspješnu saradnju. I pitanje je ima li iko ko je obnašao ovako važnu poziciju na listi SAD.

Osmica je bivši direktor i odnedavno penzioner, a, kako stoje stvari, možda i zatvorenik. Jer vrag uvijek dođe po svoje kada se najmanje nadaš.

“Avaz” je godinama, kada drugi nisu smjeli niti željeli, pisao o Osmicinim nedaćama i zloupotrebama. Zbog toga su nas prozivali, napadali, ugnjetavali, finansijski ugrožavali, zbog čega crnu listu SAD doživljavamo kao moralnu pobjedu.

Jer sve što smo pisali SAD su uvrstile na popis. Od prisluškivanja do korupcije i druženja s kriminalcima, bahatosti i rastrošnosti.

Uloga Osmice u svim tim stvarima bila je itekako vidljiva. No, na čelu ove moćne agencije i Osmica je bio moćan. Kako je pala dinastija, sve je počelo padati kao kula od karata.

Sada mu jedino preostaje da što prije nađe diplomu koju nema, kao ni njegova guru mentorica Sebija Izetbegović, jer slijedi mu težak period dokazivanja nečega čega nema.

Crni Osman sada je u velikim problemima, jer sve što su navele SAD itekako ima obilježja krivičnog djela.

Budući da mu vrata Tužilaštva BiH nisu neznana, jer je bio hapšen, možda ih uskoro ponovo otvori. Ali se ovoga puta zadrži u prostorijama pravosudnih organa malo više od 48 sati.

I kada se zadrži, voće će mu u pritvor donositi Elvis Keljmendi i Denis Stojnić, njegovi krim prijatelji i saradnici.

Iz svega ovoga, da se vidjeti da je Osmanu Sky došao glave. No, Sky tek kuca na vrata velikih, a Osmica je tada bio taj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.