LIČNOST DANA

Melisa Džinović: Odijeva holivudske zvijezde

Njena kreacija savršeno istakla obline i figuru slavne Dženifer Lopez

Džinović: Niže uspjehe. Facebook

25.5.2023

Melina Džinović, bosanskohercegovačka kreatorka s adresom u Beogradu, niže uspjeh za uspjehom, a njene kreacije uljepšavaju i holivudske zvijezde.

Latino diva Dženifer Lopez (Jennifer Lopez) se u jednoj sceni novog filma „Majka“ pojavila u haljini koju je kreirala Melina. Kreacija je savršeno istakla obline i figuru slavne Džej Lo te su mnogi pisali kako je ovo svakako jedno od najboljih i najelegantnijih izdanja ove pjevačice i glumice.

Na listi svjetski poznatih osoba koje su nosile Melinine modele našle su se Sofija Vergara, Britni Spirs (Britney Spears), Pamela Anderson, Gal Gadot, Kejt Bekinsejl (Kate Beckinsale), Šeron Stoun (Sharon Stone)... Organizirala je revije i u svjetskim prijestonicama mode poput Milana, Majamija i Sao Paola, a o njenom brendu pisao je i poznati magazin „Vogue“.

Melina (Galić) Džinović je modna kreatorka, vlasnica brenda „Hamel“ i supruga folk pjevača Harisa Džinovića. Rođena je 1982. godine u Bihaću, ali je veći dio života provela u Zagrebu. Sa suprugom i djecom Đinom i Kanom živi na relaciji Beograd – Pariz – Štutgart. Javnosti je postala poznata 2004. godine kao supruga bosanskohercegovačkog pjevača i kantautora. U tom momentu je bila studentica četvrte godine Filološkog fakulteta Univerziteta u Zagrebu. Nekoliko godina kasnije osnovala je vlastiti modni brend „Hamel“ te se za njen rad pročulo i van granica Balkana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.