KOMENTAR DANA

Samo hrabro!

"Zmajevi" su već pokazali da znaju pomrsiti račune najjačim ekipama

Edin Džeko. Nogometni savez

17.6.2023

Najbolji bosanskohercegovački fudbaleri otputovali su u Lisabon na megdan snažnom Portugalu. Iako se radi o jakom rivalu, nada i optimizam su tu. Naši igrači poštuju Portugalce, ali ih se ne boje i, što je još važnije, ponovo se vratila atmosfera koja je nekada pratila "Zmajeve".

Odbrojavamo do utakmice, iščekujemo trenutak kada će naši reprezentativci izaći na teren. Mečevi se ponovo gledaju na rubu sjedišta, spremni da u svakom trenutku skočimo na noge i proslavimo gol. Navijači su poslali veliku podršku "Zmajevima", a sada se od njih očekuje da ponovo obraduju naciju.

Nebrojeno puta do sada javnost u BiH je zaboravljala na svoje svakodnevne probleme i u 90 minuta utakmice i glavom i srcem bila uz reprezentaciju. Sada je ponovo tako. Imamo osjećaj da je opet ono "zlatno vrijeme", kada smo svi zajedno disali s našim fudbalerima.

Emir Ćosić. Avaz

Reprezentacija Bosne i Hercegovine je već pokazala da zna pomrsiti račune najjačim ekipama i da je najbolja kada je unaprijed "otpisana". Jedno je sigurno, Portugalcima neće biti lagano iako će ih predvoditi jedan od najboljih fudbalera svih vremena Kristijano Ronaldo (Cristiano).

"Zmajevi" mogu igrati sa svima. Ukoliko naši fudbaleri odigraju jednu hrabru utakmicu, ostave srce na terenu, rezultat će sigurno doći. Nacija će iščekivati prvi sudijski zvižduk i držati palčeve da će nas Edin Džeko i društvo ponovo obradovati. Sanjamo o novom uspjehu, o Evropskom prvenstvu, ali vjerujemo u "Zmajeve". Sretno!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.