LIČNOST DANA

Amel Tuka: Slavio u Krakovu

Upisao pobjedu na Evropskim igrama

Tuka: Najbolji bh. atletičar. Facebook

21.6.2023

Najbolji bh. atletičar Amel Tuka još jednom je obradovao svoje vjerne navijače. On je upisao pobjedu u trci na 800 metara na Evropskom timskom prvenstvu u atletici Divizije 3. Pobjedom je donio maksimalnih 15 bodova bh. timu na 3. evropskim igrama, koje se održavaju u poljskom Krakovu.

Tuka je tako još jednom pokazao zašto je upravo on naš najbolji predstavnik i zašto su sportisti najbolje oličenje uređenja jedne države. Nažalost, mi smo upravo u tom segmentu još jednom zakazali.

Njegovi rezultati su došli svega nekoliko dana nakon što su olimpijci izašli s minimalnim zahtjevima za državu. Oni su tražili da država krene izdvajati novac koji izdvajaju naše komšije i da ih nagradi – ponekad.

S obzirom na to da se oni čija je obaveza da usklade sve uvijek ogluše na zahtjeve naših sportista, Tuka, predsjednik Komisije olimpijaca Olimpijskog komiteta, učinio je prvi korak i ponovo im „bacio rukavicu u lice“.

Neosporni su uspjesi naših sportista, neizbježan je trenutak kada će sve doći na svoje i, kad dođe taj trenutak, znajte da ćemo slaviti još jednom. Slaviti sve naše sportiste koji uporno idu uzvodno protiv bujice nesposobnih...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.