LIČNOST DANA

Hari Kejn: Garantira uspjeh

Bajernu je lani nedostajao napadač, a sada su doveli najbolje moguće rješenje

Kejn: Gol i asistencija na debiju u Bundesligi. Twitter

21.8.2023

Rekorder Totenhema po broju postignutih golova (280) i drugi strijelac u historiji Premijer lige (213) na najbolji način otvorio je i avanturu u Njemačkoj. Hari Kejn (Harry Kane) je na debiju u Bundesligi postigao gol i upisao asistenciju u trijumfu Bavaraca nad Verderom (4:0).

Nije Kejnu dugo trebalo da pokaže šta zna i zbog čega je „natjerao“ čelnike Bajerna da za njega izdvoje 100 miliona eura, iako je prije svega šest godina bivši predsjednik kluba Uli Henes (Hoeness) naglasio da nikad neće platiti za jednog fudbalera toliko novca.

No, tržište se promijenilo, cijene rastu i velikan poput Bajerna mora pratiti trendove koje su već odranije objeručke prihvatili Real Madrid, Mančester junajted, Barcelona, PSG...

I dolazak Kejna gotovo sigurno garantira uspjeh. Nema sumnje u to da su Bavarci ponovo favoriti za dvostruku krunu u Njemačkoj, a ciljat će i evropsku krunu. Prošle sezone im je nedostajao napadač, a sada su doveli najbolje moguće rješenje.

Hari Kejn je rođen 28. jula 1993. godine. Iako je bio navijač Arsenala kao dječak, postao je legenda ljutog rivala Totenhema. U karijeri je kao posuđen igrač nastupao još za Lejton Orient, Milvol, Norvič i Lester. Osim što je rekorder Totenhema, Kejn je srušio i Vejna Runija (Wayne Rooney) te postao najbolji strijelac Engleske svih vremena (58).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.