LIČNOST DANA

Luka Modrić: Humani čarobnjak

Imao je teško djetinjstvo i najbolje zna kako je kada ti treba pomoć

Modrić: Majstor ogromnog srca. Hrach Khachatryan / PIXSELL

15.9.2023

Luka Modrić je veliki sportista. Čovjek je koji je prekinuo dominaciju Kristijana Ronalda (Cristiano) i Lionela Mesija (Messi) i 2018. osvojio Zlatnu loptu, nagradu za najboljeg igrača svijeta. Motor je Real Madrida, s kojim je osvojio sve što je mogao osvojiti, a vodio je i Hrvatsku do svjetskog srebra i bronze.

Odolio je i egzodusu evropskih zvijezda u Saudijsku Arabiju i s 38 godina na leđima i dalje je jedan od najvažnijih igrača Real Madrida. No, nije Modrić samo veliki sportista. Hrvatski čarobnjak u kopačkama je i veliki čovjek.

Kada je do Luke došao prijedlog da pošalje dres humanitarnom Udruženju „Pomozi.ba“ za sakupljanje sredstava za pomoć u liječenju oboljelih građana BiH, rado se odazvao i poslao potpisan dres.

Zna i on kako je biti u teškoj situaciji. Modrić je sada na vrhu, ali njegov put do zvijezda bio je prepun trnja. Njegovo djetinjstvo obilježio je rat i odrastao je u izbjeglištvu. Imao je šest godina kada su mu četnici ubili djeda Luku, po kojem je i dobio ime.

Karijeru je počeo u Zadru. I dok su mnogi tvrdili da je fizički preslab da uspije, Luka je vjerovao u sebe. Put ga je nanio u Dinamo Zagreb, a zahvaljujući „Modrima“, upoznao je i svoju suprugu Vanju, s kojom ima troje djece. Nakon Dinama igrao je za Totenhem, a u Realu je od ljeta 2012. godine.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.