LIČNOST DANA

Džanan Musa: Najbolji u Španiji

Zbog sjajnih partija dobio vrijedno priznanje ACB lige

Prosječno je bilježio 16 poena, tri skoka i tri asistencije. Twitter

3.10.2023

Florentino Perez i Real Madrid ne kupuju tek tako. Kada stigne poziv Reala, znate da vrijedite. Onda kada pređete u Real, nosite se s velikim pritiskom, igrate u takvom klubu gdje navijači očekuju samo i samo pobjede, a konkurencija je prežestoka.

No, bez obzira na sav pritisak i veliku konkurenciju, naš Džanan Musa briljira u bijelom dresu. Rođeni Bišćanin pruža dobre partije i odmah po dolasku u Madrid nametnuo se kao jedan od glavnih igrača. To se nije promijenilo ni na početku nove sezone.

Predvodio je „Kraljeve“ do trofeja španskog Superkupa, a bio je i jedan od najboljih pojedinaca u prve tri utakmice španske ACB lige u kojoj su Madriđani prvi sa stopostotnim učinkom.

Da ne pričamo uprazno, da ne hvalimo Musu eto onako, samo zato što je naš, Bosanac i Hercegovac, potvrdila je i nagrada ACB lige, koja je bh. reprezentativca proglasila za najboljeg igrača mjeseca u Španiji.

Prosječno je bilježio 16 poena, tri skoka i tri asistencije te skoro dvije ukradene lopte i apsolutno zaslužio ovo vrijedno priznanje. Potvrda je to dobrog rada, a Musa i njegov Real će i ove godine jurišati na sve trofeje – ACB liga, španski Kup i odbranu titule u Euroligi. A BiH će pratiti partije i navijati za Musu, jednog od svojih najvećih ambasadora.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.