LIČNOST DANA

Lebron Džejms: Neuništivi Kralj

Iako ima 39 godina, svaku utakmicu igra kao prvu

Džejms: Poput prave mašine. Platforma X

20.12.2023

Za neke je u rangu s legendarnim Majklom Džordanom (Michael Jordan), a za neke tek tamo napuhani košarkaš, samoprozvani kralj, ništa veći od Kobija Brajanta (Kobe Bryant), a da ne spominjemo Medžika Džonsona (Magic Johnson), Lerija Birda (Larry Bird)... Međutim, jedno je sigurno, Lebron Džejms (LeBron James) je promijenio košarku.

Iako ima 39 godina, još briljira u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu NBA. Vodio je Lejkerse do trofeja prvog izdanja NBA kupa, što je svojevrsna historija. Ranije je postao najbolji strijelac svih vremena, a bilježi i nove tripl-dabl učinke. Protiv Njujorka je došao do čak 109. utakmice na kojoj je imao trocifren broj pored tri najvažnija statistička parametra – poeni, asistencije i skokovi. Nimalo loše za jednog „starca“.

Lebron igra svoju čak 21. sezonu, naosvajao se trofeja, a ostao mu je još jedan san – da zaigra sa svojim sinom Bronijem (Bronny). Američki mediji pišu da bi mu se želja mogla i ispuniti te da će uspjeti nagovoriti Lejkerse da na draftu odaberu njegovog nasljednika. Vidjet ćemo, u svakom slučaju bi bilo zanimljivo vidjeti ih na parketu. Do tada će Džejms nastaviti rušiti rekorde, a njegovo tijelo ne posustaje, poput prave mašine je – Kralj je neuništiv!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.