LIČNOST DANA

Kenan Kamenjaš: Utakmica života

Protiv Budućnosti ostvario sjajan učinak za samo 26 minuta

Kamenjaš: Željan dokazivanja. ABA Liga

25.12.2023

Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Kenan Kamenjaš briljira ove sezone u dresu Studentskog centra. Jedan je od najkorisnijih igrača u ABA ligi, a protiv Budućnosti je pružio partiju života.

Kamenjaš je ubacio 26 poena, imao devet skokova i zabilježio još dvije asistencije protiv jedne od najjačih ekipa regiona, i to za svega 26 minuta provedenih na parketu. Ljubitelji košarke predviđali su trijumf Budućnosti, ali su popularni „Kameni“ i društvo imali drugačiji plan.

Sigurno da je Kamenjaš imao i posebnu motivaciju da pokaže ljudima u Budućnosti da su pogriješili što mu nisu dali više vremena - poslije jedne relativno neuspješne sezone prebačen je u Studentski centar.

Željan je dokazivanja, a to pokazuje iz utakmice u utakmicu. Ove sezone je već dobio Nagradu za najkorisnijeg igrača ABA Superkupa (MVP), te MVP za najkorisnijeg igrača kola. Ima tek 23 godine, a svojim partijama želi skrenuti pažnju najboljih regionalnih, ali i evropskih klubova.

U Varešu, gradu udaljenom 45 kilometara od Sarajeva, uskoro počinju ozbiljna iskopavanja plemenitih metala, a pravi „dijamant“ Vareša rođen je 17. januara 2000. godine. „Kameni“ je trenutno najbolji predstavnik svog grada, a pred njim je još mnogo sjajnih utakmica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.