KOMENTAR DANA

Baja s Poljina

Svojim izlaganjem izjednačio se s Dodikom i besramno se obrušio na najveće prijatelje koje ova država ima – SAD

Izetbegović: Čega se boji. Armin Durgut/PIXSELL

Piše: Ema Maslo

29.12.2023

Jedan od rijetkih koji mogu stati pred mnoštvo kamera, medija i novinara i u potpunosti izvrtati teze i besramno lagati javnost jeste Bakir Izetbegović. Godine staža u tome ipak su iza njega, pa treba iskoristiti sve stečene sposobnosti ili možda urođene.

Svojim izlaganjem od prije dva dana potvrdio je popularni Bake da stoji rame uz rame s bajom iz Laktaša Miloradom Dodikom. Dok su u kadru i mlađahni Haris Zahiragić, koji je njegova škola, te osuđeni bivši premijer FBiH Fadil Novalić. Samo smo još čekali kada će početi aplaudirati na nesuvisle riječi dragog Baketa.

Besramno se obrušio na Ambasadu SAD u BiH i ambasadora Majkla Marfija (Michael Murphy), iako je činjenica da Bosna i Hercegovina nema većih prijatelja od predstavnika Amerike.

Je l’ se Bakir, baja s Poljina, stidi svoje prošlosti, a plaši neizvjesne budućnosti zbog istih tih postupaka iz prošlosti, ili se pravi lud u nadi da svijet ni sada nije prozreo njegove manipulativne namjere popločane velikim bošnjaštvom?!

Kaže, sramotno je hapšenje predsjednika Suda BiH Branka Debevca i bivšeg šefa Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH i njegovog pajdaša Osmana Mehmedagića Osmice. A nije sramotna njegova uloga u brojnim malverzacijama tokom proteklih decenija u korupciji i njenom zataškavanju u redovima svoje stranke SDA?

Jer kako je moguće da persona koja je u javnosti dokazala da vedri i oblači u svijetu politike i Bošnjaka ne zna za sve zločine koje su počinile njegove stranačke kolege? Od afere „Asim“ do „Respiratora“. Odgovor je jasan – ili Bakir uopće nije bitan kao šef stranke – ili se sada samo pravi lud i traži opravdanje i za sebe i za njih.

Ne srami se Bakir ni uloge svoje hanume Sebije u degradaciji najveće zdravstvene institucije u BiH Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) ni njene kvaziobrazovanosti u medicini.

Pa kako mu je onda sramotno hapšenje saradnika Debevca i Osmice? Da neće isplivati dodatni nepoznati detalji o korupciji Baketa i SDA poklonika u javnost? Kada je on radio na zatvaranju svojih političkih oponenata montirajući procese, šta mislite ko je uskakao u pomoć da se dokaže kao lojalan prvoj porodici u Bošnjaka?

Neka se okrene ovoj zemlji iza čijeg se imena uporno krije i spriječi krađe, manipulacije i korupciju. I prestane i sam učestvovati u tome!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.