LIČNOST DANA

Kilijan Mbape: Kraj sapunice

Francuski mediji objavili da će od narednog ljeta igrati za Real

Mbape: Transfer bomba. AP

9.1.2024

Fudbalski reprezentativac Francuske Kilijan Mbape (Kylian Mbappe) ponovo je u centru pažnje, a čini se da bi, barem kako pišu francuski mediji, konačno mogao postati član Real Madrida.

Kako je to postalo uobičajeno, s prvim danima prijelaznog roka pokreću se glasine oko prelaska Francuza u Madrid. Međutim, čini se da je sada priča mnogo jača od onih ranijih.

Santi Auane i Sebastijan Deni, novinari "Foot Mercato", objavili su kako će Mbape naljeto postati član Real Madrida. Francuskoj zvijezdi istječe ugovor s PSG-om te je navodno već dogovorio transfer u Španiju.

Ukoliko Mbape zaista potpiše za Real Madrid, to bi bio najveći transfer u posljednjih nekoliko godina te sigurno završetak jedne od najvećih fudbalskih sapunica svih vremena.

Simbolično, Mbape je ranije postao „kralj francuskog kupa“ jer je postao najbolji strijelac u historiji tog takmičenja sa 30 golova. Nakon što je postao „kralj francuskog kupa“ mogao bi Mbape postati i „kralj“, član Real Madrida.

Kilijan Mbape je u PSG stigao 2017. godine za 180 miliona eura. Odigrao je 284 utakmice i dao je 237 golova uz 100 asistencija. Osvojio je Svjetsko prvenstvo 2018. te sve što je mogao u Francuskoj. Čini se da je konačno vrijeme za naredne izazove.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.