LIČNOST DANA

Marija Ana Milinković: Historija bh. fudbala

Napustila SFK 2000 Sarajevo i prešla u Inter

Milinković: Ostvarenje snova. SFK 2000 Sarajevo

7.2.2024

Fudbalska reprezentativka Bosne i Hercegovine Marija Ana Milinković ispisala je historiju. Sjajna Milinković napravila je najveći transfer bh. ženskog fudbala svih vremena i prešla iz SFK 2000 Sarajevo u slavni Inter.

Bila je najbolja igračica Premijer lige BiH, a sada ide u redove italijanskog giganta. Ogromna stvar za SFK 2000 Sarajevo, koji je pokazao da je fabrika talentiranih igračica za bh. fudbal, ali i samu Mariju Anu Milinković.

- Osjećaj koji me prati ovih dana je fenomenalan. Moji snovi se ostvaruju, ovo je ono o čemu sam maštala i na čemu sam vrijedno radila sve ove godine - rekla je Milinković nakon transfera.

Odlična bh. igračica će se u redovima Intera priključiti saigračici iz reprezentacije Maji Jelčić, koja je od ranije stanovnica Milana.

Marija Ana Milinković rođena je 16. novembra 2004. godine na Palama. Fudbal joj je velika ljubav, a već 15 godina se bavi ovim sportom. Oduvijek je maštala i bila sigurna da će igrati na visokom nivou, a sada se snovi ispunjavaju. Od 2020. je članica reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.