LIČNOST DANA

Damir Džumhur: U top formi

Osvojio turnir u Italiji, izgubivši u procesu tek jedan set

Džumhur: Vratio vjeru u svoju igru. Denis Kapetanović / Pixsell

8.4.2024

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur osvojio je turnir Čelendžer serije u italijanskoj Barleti i najavio da je spreman za povratak tamo gdje i pripada – među najboljih 100 tenisera svijeta.

Damir je sjajno igrao tokom čitavog turnira, a pobjede su se nizale iz dana u dan dok nije došlo i finale. Tamo je „počistio“ prvog nosioca turnira i blagog favorita Harolda Majoa (Mayot) rezultatom 6:1, 6:3.

Ono što je još ljepša vijest za navijače bh. tenisera je da je pokazao da protivnici na Čelendžer turnirima nisu njegov nivo. Dokaz? Za vrijeme trajanja turnira izgubio je tek jedan set.

Iako je u posljednjim godinama 32-godišnjak najčešće rangiran oko 150. mjesta na ATP listi, ne smije se zaboraviti da je Džumhur prije svih povreda, u zenitu karijere bio 23. igrač svijeta i da je pretendirao na ulazak među 20 najboljih.

Moglo bi se reći da je sada vratio vjeru u svoju igru, a to je potvrdio u razgovoru za „Dnevni avaz“ i nakon velike pobjede s reprezentacijom BiH u Dejvis kupu, rekavši da „i dalje može igrati u samom vrhu svjetskog tenisa“.

Bude li nastavio s ovakvim nastupima, to će biti neizbježno.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.