LIČNOST DANA

Nudžejma Mehanović: Budite marljivi

Nikada ne treba odustati i uvijek držite glavu gore, bez obzira na to s kakvim se izazovima susretnete

Mehanović: Njen trud prepoznat. Facebook

Alen Bajramovic

5.6.2024

Titula učenice generacije, koju je u Osnovnoj školi “Sveti Sava” u Modriči ponijela vrijedna i nadarena Nudžejma Mehanović, barem nakratko obasjala je tamu, koju su proteklih godina stvarale političke, a nerijetko i obrazovne institucije u BiH.

Njen rad, trud i stečeno znanje ne samo da su prepoznati već su tokom devetogodišnjeg školovanja poticani i razvijani kako od porodice tako i od nastavnog osoblja ove ustanove, a posebno Nudžejmine razrednice.

- Nikada ne treba odustati i uvijek držite glavu gore, bez obzira na to s kakvim se izazovima susretnete. Budite pravedni i marljivi i imajte na umu svoj cilj - poruka je djevojčice čija je titula dokaz da se rad uvijek isplati, ali i da se rezultati mogu ostvariti i u složenijim uvjetima, u povratničkim sredinama, poput Tarevaca kod Modriče, gdje Nudžejma živi s porodicom.

Kćerka imama Redže Mehanovića planira upisati Behram-begovu medresu u Tuzli, a nakon toga definitivno odabrati zanimanje kojem će se posvetiti. Sigurna je da će to biti posao koji će spojiti borbu za pravdu i pomoć ljudima, a što je ovo zemlji možda i najpotrebnije. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.