UČENICA GENERACIJE

Nudžejma Mehanović za "Avaz": Volim pomagati ljudima i uvijek ću se boriti za pravdu

Nije bilo stajanja tokom školovanja, uvijek sam davala sve od sebe, kazala je Mehanović

Na maturi sa svojom porodicom. Facebook

4.6.2024

Nudžejma Mehanović ponijela je titulu učenice generacije Osnovne škole "Sveti Sava" u Modriči, što nije samo priznanje za njen uspjeh, već i motiv drugoj povratničkoj djeci u RS da idu njenim stopama.

Izvanredni rezultati

Porodica Mehanović vratila se u naselje Tarevci, u kojem je njen otac Redžo ef. Mehanović imam i koje svima može poslužiti kao primjer suživota i zajedništva u Bosni i Hercegovini.

Odlična i marljiva učenica, Nudžejma je ostvarila izvanredne rezultate tokom svog osnovnoškolskog obrazovanja. Ona je na rang-listi imala 15 bodova više od drugoplasiranog učenika. Školovanje planira nastaviti u Behram-begovoj medresi u Tuzli.

- Trebalo je mnogo rada i truda, za ovih devet godina školovanja zaista nije bilo stajanja, uvijek sam davala sve od sebe. Bilo je i dosta odricanja, poput druženja s prijateljima, slobodnih aktivnosti, ali sve je to bilo s ciljem kako bih uspjela u nečemu što će mi trebati za cijeli život - kazala je Nudžejma Mehanović za "Avaz“.

Mehanović: Nastavak školovanja u medresi. Facebook

Dodala je da je imala veliku podršku tokom školovanja od porodice, ali i nastavnog osoblja.

- Nastavnici su sa mnom radili sve vrijeme, a posebno kad sam išla na takmičenja. Istaknula bih svoju razrednicu koja je uvijek bila tu da me sasluša i pomogne u rješavanju nekih problema s kojima sam se susretala - napomenula je Mehanović.

Otvorena vrata

Sada su joj vrata za daljnje školovanje otvorena, ali još nije sigurna kojim putem želi krenuti.

- Iskreno, ne znam čime bih se voljela baviti nakon medrese. Ono što znam jeste da volim pomagati ljudima, uvijek se borim za pravdu, pa ću sigurno izabrati nešto u vezi s tim - objasnila je Mehanović.

Nudžejma je svijetli primjer kako se trud isplati, a njena predanost, radna etika i intelektualne sposobnosti itekako su prepoznate.

Nikada ne treba odustati i uvijek držite glavu gore, bez obzira s kakvim izazovima se susretnete, budite pravedni i marljivi i imajte na umu svoj cilj, poručila je Mehanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.