KULTURA

Hercegovina: U subotu počinje „Mostarsko ljeto "

Sa press konferencije

M.Sm.

21.6.2018

Izložbom „Mediteran“ Anela Pale i koncertom francuske kantautorice Pomme u subotu, 23.juna, bit će otvoreno „Mostarsko ljeto“.

Tako će ova tradicionalna kulturno-turistička manifestacija u gradu na Neretvi, koja je nakon osmogodišnjeg prekida, ponovo, pokrenuta 2016. godine, tokom dvomjesečnog trajanja ponuditi pregršt zanimljivih muzičkih, teatarskih, likovnih, književnih i drugih sadržaja.

Kako je to na današnjoj pres-konferenciji istaknuo Senad Suljić, direktor Centra za kulturu Mostar, ponovo pokretanje ove manifestacije, s ciljem oživljavanja mostarske scene, izazvalo je pozitivne reakcije Mostaraca, ali i turista koji u sve većem broju posjećuju Mostar.

Uz njega o programu su govorili direktori Narodne biblioteke Mostar, Muzeja Hercegovine Mostar, Narodnog pozorišta Mostar i Pozorišta lutaka Mostar, institucija koje su organizatori „Mostarskog ljeta“. Uz njih u organizaciji učestvuju „Mostarske kiše“, OKC „Abrašević“, SPKD „Prosvjeta“, Institut „Yunus Emre“...

Među 40 sadržaja Mostarci će imati priliku uživati u koncertu Dine Merlina, „Večeri sa Sergejom Trifunovićem“, književnoj večeri sa Dževadom Karahasanom, brojnim izložbama, predstavama, koncertima, promocijama knjiga, sadržajima za najmlađe...

Organizatori su naveli i da su od gradskih vlasti dobili čvrsta obećanja za finansijsku podršku ovogodišnje manifestacije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.