AUTORICA EMINA KOVAČEVIĆ

Predstava "Perzeide" odigrana u prepunom "Studiju 64" Narodnog pozorišta u Mostaru

Što se tiče procesa nastajanja predstave, uživala sam u radu s autoricom Kovačević, redateljicom Obrdalj kao i kolegama, kazala je Kazazić Obad

Sa predstave. NPM

FENA

5.7.2023

Predstava "Perzeide" autorice Emine Kovačević, u režiji Karmen Obrdalj, odigrana je u utorak, 4. srpnja, u "Studiju 64" Narodnog pozorišta u Mostaru (NPM) u okviru manifestacije "Mostarsko ljeto 2023".

Glumačku postavu predstave čine Fatima Kazazić Obad, Gordana Boban i Saša Oručević, priopćeno je iz NPM-a.

- Tematika predstave je, nažalost, suvremena, jer je nasilje nad ženama itekako aktualna tema. Činjenica je da je veliki broj žrtava nasilja u našem društvu, ne samo žena u braku ili vezi, nego općenito, sve je učestalije. Tema kojom se bavimo je, da tako kažem, surova. Kraj predstave je možda neočekivan, ali ono što smo mi željeli postići s ovom predstavom je na neki način dati moguće ishode i načine rješavanja problema s naglaskom na žrtve. Što se tiče procesa nastajanja predstave, uživala sam u radu s autoricom Kovačević, redateljicom Obrdalj kao i kolegama glumcima - kazala je glumica NPM-a Fatima Kazazić Obad.

Osvrnula se i na značaj manifestacije "Mostarsko ljeto".

- To je odlična manifestacija gdje tijekom ljetnih dana svi građani, dijaspora i oni koji turistički dođu u Mostar mogu pratiti određene programe koji imaju veze s kulturom i umjetnošću našeg grada. Itekako smatram da je ovakva manifestacija neophodna i voljela bih da je program bogatiji u smislu kazališnih igranja i izvođenja predstava - zaključila je Kazazić Obad.

Naredni događaj na rasporedu "Mostarskog ljeta" je u četvrtak, 6. srpnja, kada će u Centru za kulturu Mostar s početkom u 19 sati biti upriličena promocija knjige "Geografija nestanka", autora Emira Suljagića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.