KULTURA

Počinje 5. internacionalni festival edukativnog teatra

Bogat festivalski program za mališane

Piše: D. Jurišić/ Avaz.ba

29.11.2019

S pres konferencije iz BNP. D. Jurišić

Sutra u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica (BNP) počinje 5. internacionalni festival edukativnog teatra (IFET), koji će trajati do ponedjeljka, 9. decembra. 

U okviru festivala mališani će imati priliku učestvovati na brojnim radionicama te pogledati zanimljive predstave.

- Dočekali smo prvi mali jubilej našeg festivala. Ove godine imamo 10 festivalskih dana, festivalska premijera u nedjelju, 8. decembra, bit će predstava „Ježeva kućica“ bh. autora Branka Ćopića – rekao je Hazim Begagić, direktor BNP-a.

Rukovoditelj Dječije, omladinske i lutkarske scene BNP-a Miroljub Mijatović istakao je da će biti izvedeno devet predstava, dramskih, lutkarskih i jednu baletnu predstavu.

- Imamo velike naslove, velike predstave poput „Bajke o izgubljenom vremenu“ Pozorišta lutaka Mostar koja je na mnogim festivalima dobila značajne nagrade. S nama je još i Teatar Kabare Tuzla, DIS Pozorište mladih Banja Luka, Muzički atelje u BiH iz Sarajeva, Dječije kazalište iz Osijeka i Lutkarsko kazalište iz Mostara - kaže Mijatović.

Na otvaranju će se održati i 8. smotra dramskog stvaralaštva osoba s poteškoćama BiH, dok je za narednu subotu (7. decembar) planirana 11. smotra dramskog stvaralaštva vrtića i škola ZDK.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.