PREDSTAVLJEN PROGRAM

"Dani Zagreba u Sarajevu": Izložbe, koncerti, projekcije filmova

Manifestacija će trajati od 30. maja do 3.juna

Sa današnje press konferenicije. BKC

L. S. R.

30.5.2022

Danas je u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu održana press konferencija na kojoj je predstavljen program manifestacije "Dani Zagreba u Sarajevu", koja će trajati od ponedjeljka, 30.maja, do petka, 3. juna.

Na press konferenciji su se predstavnicima medija obratili Ismet Efendić – predsjednik Udruge za promicanje kulture i umjetnosti „Ja BiH“, Jasmin Duraković – direktor JU BKC KS, Ivica Propadalo, muzičar, art direktor Udruge za promicanje kulture i umjetnosti „Ja BiH“, Vlatka Kolarović - urednica III programa HRT-a, Borna Šercar – muzičar i Iva Cikojević, asistentica produkcije - Udruga za promicanje kulture i umjetnosti „Ja BiH“.

 Efendić je kazao da Zagreb ponovno gostuje u Sarajevu nakon dvije godine pauze zbog pandemije, u okviru ove, jedanaeste po redu manifestacije.


Sa današnje press konferencije. BKC

Manifestacija će biti svečano otvorena večeras u 19 sati u galeriji BKC-a izložbom „Moj svijet slika“ autora Borne Šercara, akademskog muzičara i slikara. Nakon toga će u 21 sat sat, u istom prostoru nastupiti Ante Gelo band, uz soliste Ivu Ajduković i Alena Đurasa.

 Program pored izložbi i koncerata predviđa i projekcije filmova.

Ulaz ne sve programe manifestacije je besplatan, osim za stand up nastup Peđe Bajovića. 


Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.