ULAZ SLOBODAN

Počinje koncertna sezona Sarajevske filharmonije koncertom za najmlađe

Sarajevski filharmoničari nastavljaju da na zabavan i edukativan način upoznaju najmlađu publiku sa orkestrom i svijetom klasične simfonijske muzike

Počinje koncertna sezona Sarajevske filharmonije. SARAJEVSKA FILHARMONIJA

S. S.

1.9.2022

U petak, 2. septembra, Sarajevska filharmonija počinje sa aktivnostima u novoj koncertnoj sezoni. Slijedeći slogan koji će pratiti najavu 100. obljetnice Filharmonije "slušaj drugačije", filharmoničari ovu koncertnu sezonu započinju drugačije.

A kako drugačije i na najljepši način započeti novu priču, nego uz druženje sa najmlađom publikom! Druženje zakazujemo na Pozorišnom trgu Susan Sontag sa početkom u 18 sati.

Djela poznatih kompozitora

Uz orkestar Sarajevske filharmonije, u ulozi naratora, na ovo čarobno putovanje djecu vodi njima omiljeni Mario Ario Drmać i dirigentica Samra Gulamović uz muzičku i glumačku podršku muzičara iz sekcije udaraljki Samira Ismića, Edina Hadžagića i Faruka Jahića.

Sarajevski filharmoničari nastavljaju da na zabavan i edukativan način upoznaju najmlađu publiku sa orkestrom i svijetom klasične simfonijske muzike. Na programu će biti izvedena djela poznatih kompozitora poput Mozarta, Čajkovskog, Straussa i Andersona koja su djeca imala priliku čuti u svakodnevnom životu, kroz reklame ili crtane filmove.

Čarobni svijet klasične muzike

Ne propustite sa svojim mališanima biti u petak, 2. septembra ispred Narodnog pozorišta Sarajevo i uz orkestar Sarajevske filharmonije otputovati u čarobni svijet klasične muzike.

Ukoliko vremenske prilike ne dozvole održavanje koncerta na trgu, isti će se održati u sali Narodnog pozorišta Sarajevo. Ulaz je slobodan.

Plakat za počet koncertne sezone. SARAJEVSKA FILHARMONIJA

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.