SEDMA UMJETNOST

Od 21. decembra na repertoar svih bh. kina stiže epska biografska priča o životu Vitni Hjuston

"I Wanna Dance with Somebody: Film o Whitney Houston" režirala je Kasi Lemon

Scena iz filma. Promo

L. S. R.

20.12.2022

Od 21. decembra na repertoar svih BH kina i bioskopa stiže epska biografska priča o životu Whitney Houston "I Wanna Dance with Somebody" koju potpisuje scenarista biografskog klasika „Bohemian Rhapsody“.



Scena iz filma. Promo

Iz do sada dostupnih materijala o filmu imamo priliku vidjeti različite detalje iz Whitneyine karijere i života. Njen otac, John Russell, ujedno i njen menadžer, teško je pronalazio ravnotežu između njihovog porodičnog i poslovnog odnosa. Tu u centar pažnje dolazi Whitneyina veza s muzičarem Bobbyjem Brownom s kojim na kraju i zasniva porodicu. Ipak, muzika je ono što je Whitney obilježila. I ono što je obilježilo Whitney. Finalni trailer je u znaku bezvremenskog hita “I Will Always Love You” iz filma “The Bodyguard” u kojem je Whitney ostvarila svoj glumački prvijenac. Iz svega što do sada znamo o ovom dugoočekivanom filmu jasno daje do znanja kako glazba za Whitney Houston nema nikakvih granica a pozornica je mjesto gdje je uspješno pronalazila sebe i svoju svrhu.

"I Wanna Dance with Somebody: Film o Whitney Houston" je snažna i trijumfalna proslava neusporedive Whitney Houston. Film rediteljice Kasi Lemmons i scenariste Anthonyja McCartena, 4 puta nominiranog za nagradu Oskar, producenta Clivea Davisa, legendarnog muzičkog menadžera, i glumice Naomi Ackie, dobitnice nagrade BAFTA, prikazuje portret bez ograničenja kompleksne i dinamične žene iza legendarnog The Voicea.


Scena iz filma. Promo

Velika očekivanja za ovaj film podgrijana su činjenicom da je scenarista filma Anthony McCarten koji ima 4 nominacije za nagradu Oskar te je scenarista biografskog klasika Bohemian Rhapsody. Uz rediteljicu Kasi Lemmons i glumačku postavu u kojoj se ističu Naomi Ackie, Stanley Tucci i Ashton Sanders sigurno je kako će ova muzička biografija oduševiti ne samo Whitneyine obožavatelje već i široku kino publiku. Emocije, život, pjesma i pozornica - otkrijte Whitney Houston kakvu još niste upoznali.

Zvanični zastupnik studija Sony za BiH, C2 film ovaj neponovljivi muzičko biografski spektakl donosi na repertoar svih većih BH kina i bioskopa sa pretpremijernim projekcijama 21.decembra dok će na redovnom repertoaru svih kina i bioskopa u BiH krenuti sa prikazivanjem od 22.decembra. C2 film već naredne sedmice na repertoar BH kina i bioskopa donosi novu prazničnu poslasticu, a u pitanju je igrano animirana porodična komedija „Lil Lil Krokodil“ u kojoj sjajnu glumačku ekipu predvodi veliki pop star Shawn Mendes kao simpatični raspjevani krokodil.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.