OBOSTRANA LJUBAV

Hadžihafizbegović slomljen odlaskom Petrovića: Više od prijateljstva

Volim te, brate, falit ćeš, ali jako, napisao je Hadžihafizbegović.

Hadžihafizbegović i Petrović: Scena iz filma. ZDF

Nerma Ajnadžić

28.1.2023

Aleksandar Saša Petrović, glumac koji je večeras rastužio cijeli region svojim odlaskom, prvu glavnu ulogu imao je u filmu Srđana Vuletića „Teško je biti fin“ za koju je dobio i nagradu "Srce Sarajeva" za najboljeg glumca na Sarajevo Film Festivalu 2007. godine.

S njim je igrao i Emir Hadžihafizbegović. A ko može zaboraviti kultnu predstavu „Audicija“?!

Hadžihafizbegović od suza nije mogao da govori za naš portal. Vijest o smrti prijatelja i kolege previše ga je pogodila.

Oglasio se na Facebooku emotivnim statusom.


- Otišao je moj brat Saša Petrović. Vijest me zatekla na snimanju filma u Hrvatskoj. Ne mogu ni procesuirati ni racionalno se odrediti prema toj informaciji koju mi je prije 15 minuta putem SMS-a poslao Pjer Žalica. Ne znam ni zašto objavljujem ovaj post. Valjda je to odbrambeni mehanizam od nevjerice i suza koje mi nekontrolisano teku. Bilo je to ono prijateljstvo, i više od toga, koje se ne komentira. Bila je to obostrana ljubav i emocija čiji sadržaj ne možeš nikada i nikome prenijeti, a da taj neko to razumije. To razumijemo samo mi i ostaje samo među nama iz „Audicije“. Volim te, brate. Falit ćeš, ali jako. Adio, kompanjo – napisao je Hadžihafizbegović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.