S POČETKOM U 20 SATI

Premijera predstave "Imitacije" u petak u Vitezu

Glumci kroz "Imitacije" obrađuju teme licemjernosti društva i onoga što nas okružuje na vrlo komičan način te kroz to pokazuju svoju autentičnost

Premijera predstave "Imitacije" u petak u Vitezu. Fena

FENA

6.6.2023

Gradsko pozorište mladih Vitez s ponosom najavljuje premijeru predstave "Imitacije", koja će biti odigrana u Pozorišnoj dvorani Vitez u petak, 9. juna, s početkom u 20 sati.

Glumci kroz "Imitacije" obrađuju teme licemjernosti društva i onoga što nas okružuje na vrlo komičan način te kroz to pokazuju svoju autentičnost. Autor teksta je kolektiv predstave, a režiju potpisuju Pavla Plavčić, Ivana Stojak i Emin Šahdan. Tehnička potpora je Petra Pavlović, a izvršni producent Ivan Sajević.

Prvo pojavljivanje na velikoj sceni

Glumačka ekipa sastoji se od iznimnih mladih i talentiranih članova GKM-a Vitez, od kojih je nekima ovo prvo pojavljivanje na velikoj sceni.

- Nakon što je proteklog vikenda u premijeri predstave "Trnoružica i hrabri princ" GKM-a Vitez uživalo više od 400 posjetitelja, nema dileme kako će se i za novu premijeru tražiti ulaznica više. Premijera predstave "Imitacije" je događaj koji ne smijete propustiti. Pridružite nam se kako bismo zajedno uživali u novoj čaroliji koju su nam pripremili naši mladi kazalištarci - poručili su iz GKM Vitez.

Ukupno 12 predstava

Podsjetimo, 8. dani hrvatskog pozorišta počeli su u prvoj polovini juna predstavom "Taximetar", a trajat će do 18. juna ove godine. U program će ukupno biti odigrano 12 predstava, a bit će upriličen i velik broj pozorišnih radionica, edukacija i panela.

Pokrovitelji ovogodišnjih Dana hrvatskog pozorišta u BiH su Ministarstvo obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta Srednjobosanskog kantona, Federalno ministarstvo kulture i sporta te Općina Vitez.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.