NARODNO POZORIŠTE

Koncert otvaranja 100. sezone Sarajevske filharmonije

Kao gosti solisti, prvi put sarajevskoj publici će se predstaviti dva vrhunska umjetnika koja dolaze iz Švicarske

Koncert otvaranja 100. sezone Sarajevske filharmonije. Sarajevska filharmonija

D. R.

1.9.2023

Sarajevska filharmonija otvara svoju jubilarnu 100. koncertnu sezonu u petak 08. septembra 2023. godine i za ovu priliku je pripremila posebne senzacije za svoju publiku.

Kao gosti solisti, prvi put sarajevskoj publici će se predstaviti dva vrhunska umjetnika koja dolaze iz Švicarske, dva umjetnika svjetskog renomea, violončelist Conradin Brotbek i Ernesto Molinari klarinetist i kompozitor.

Na ovom koncertu uživat ćemo u izvedbi sjajnog i izuzetno popularnog Koncerta za violončelo i orkestar u h-molu češkog kompozitora Antonina Dvožaka, te njegovoj Karneval uvertiri koja predstavlja slavlje i radost čovječanstva, te kompoziciji za bas klarinet i orkestar Red in Blue Ernesta Molinaria, kompoziciji koja je komponovana za ovu priliku i koja će doživjeti svjetsku premijeru upravo na ovom koncertu.

- Radujemo se početku nove sezone, ponovnom druženju s našom publikom i obećavamo sezonu koja će biti najbolja dosad - poručio je direktor Sarajevske filharmonije Vedran Tuce.

Koncert se održava u Narodnom pozorištu Sarajevo s početkom u 20 sati, a ulaznice su već u prodaji online putem www.kupikartu.ba, kao i na svim njihovim registrovanim prodajnim mjestima. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.