ZENICA

Druga samostalna izložba mladog umjetnika Adnana Mujkića

Izložba će u četvrtak biti otvorena u školskoj galeriji "Paulus" KŠC "Sveti Pavao"

Sa prve izložbe u Zenici - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1
Alen Bajramovic

4.12.2023

"Odnos čovjeka i savremenog doba", naziv je druge samostalne izložbe mladog bh. umjetnika Adnana Mujkića. Izložba će u četvrtak biti otvorena u školskoj galeriji "Paulus" KŠC "Sveti Pavao" u Zenici, Mujkićevom rodnom gradu.

- Druga samostalna izložba pripremana je i urađena raznim likovnim tehnikama što joj daje dodatnu draž. "Odnos čovjeka i savremenog doba" je naziv koji odlično govori i objedinjuje cjelokupan koncept i tematiku izložbe. Zapravo se radi o jako bitnoj temi otuđenosti ljudi jedni od drugih, kako lokalno, tako i globalno, govori o čovjeku kao pojedincu i odnosu čovjeka prema drugima - kazao nam je autor.

Iako ima 21 godinu i još uvijek je student Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu, Mujkić iza sebe ima nekoliko izložbi, od kojih dvije samostalne. Posebno je ponosan na prvu, koja je organizirana u BKC Zenica, kada je imao samo 17 godina.

Bavi se različitim likovnim tehnikama, ali ljubav prema starinama koju nosi iz djetinjstva opredijelila ga je za smjer Restauracija i konzervacija. Zaštita i restauracija kulturnog naslijeđa njegov je primarni cilj. Kaže da je BiH najbogatija zemlja regiona i da često ni sami nismo svjesni kakvo kulturno blago posjedujemo. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.