"AVAZ" NA LICU MJESTA

Posjetili smo sarajevski Sajam knjiga: Evo koji naslovi su najtraženiji među ljubiteljima pisane riječi

Raznovrsna ponuda i niže cijene knjiga privukle su brojne Sarajlije

Sajam će biti otvoren do 22. aprila - Avaz
Sajam će biti otvoren do 22. aprila - Avaz
Sajam će biti otvoren do 22. aprila - Avaz
Sajam će biti otvoren do 22. aprila - Avaz
Sajam će biti otvoren do 22. aprila - Avaz
+17

20.4.2024

Internacionalni sarajevski Sajam knjiga, 35. po redu, pod motom "Riječ" održava se u Centru Skenderija - dvorani Mirza Delibašić, a za posjetitelje će biti otvoren do 22. aprila 2024. godine, u periodu od 10 do 19 sati.

Na ovogodišnjem sajmu knjiga učestvuje više od 150 izdavača iz Bosne i Hercegovine, regiona ali i šire koji izvanredan program i sajamske popuste za svoja izdanja.

Ponešto za svakoga

Na sajmu je, pored dvorane “Mirza Delibašić“, otvoren i Dječiji paviljon u Domu mladih, Amfiteatar i Dancing dvorana u kojima se organiziraju prezentacije i promocije knjiga radionice i igraonice mališane.

Raznovrsna ponuda i niže cijene knjiga privukle su brojne Sarajlije na ovogodišnji Sajam knjiga, a ekipa „Avaza“ danas je prošetala sajmom kako bismo se upoznali s izdavačima, autorima, ali i saznali koji su to naslovi najtraženiji na ovogodišnjem sajmu knjiga.

Zabilježili smo i brojne promocije, a jedna od njih je i roman „Kafić“ autorice Senade Bašić, a tu su bili i okrugli stolovi, javne tribine i stručni seminari.

Promocija romana "Kafić". Avaz

Jedna od najtraženijih knjiga na ovogodišnjem sajmu je „Rat uživo“ autora Senada Hadžifejzovića koja predstavlja enciklopediju ratnih dešavanja u Bosni i Hercegovini u periodu od 1992. do 1995. godine. 

U pitanju je dvojezično izdanje na bosanskom i engleskom jeziku s vrhunskim kvalitetom štampe. 

Knjiga predstavlja najorginalije svjedočanstvo najtežeg perioda u historiji Bosne i Hercegovine.

Knjiga "Rat uživo" Senada Hadžifejzovića. Avaz

Prema riječima izdavača, najtraženije knjige na ovogodišnjem sajmu su „Gvozdena vrata“ i „Četvrto krilo“ autorice Rebeke Jaros (Rebecca Yarros). 

Ove knjige su nadmašile sva očekivanja svojih fanova, stekle nove, ali i o osvojile svu pažnju ljubitelja pisane riječi u BiH. Četvrto krilo prava je poslastica fantazije s elementima ljubavnog romana, a ubrzo nakon što je objavljena postala je Tik Tok senzacija.

Najtraženiji naslovi. Avaz

Rame uz rame s najprodavanijim svjetskim bestelerima ide i visokonaponski triler „Crvena kraljica“ autora Huana Gomeza Huarda (Juan Gómez-Jurado) za kojom vlada velika potražnja.

Iz izdavačke kuće „Darkwood“ iz Beograda koja se bavi izdavaštvom stripova i mangi kazali su nam kako najveće interesovanje mladih vlada oko mangi.

- Objvaljujemo sve škole stripa, francuske, američke, ali i domaće. Najtraženije su mange, a to su serijali koji su globalno popularni i najtraženiji svjetski naslovi. To su „Naruto“, „One peace“, „Ubica demona“ i „Bilježnica smrti“ – kazao nam je Marko Dešić iz izdavačke kuće „Darkwood“.

Izdavačka kuća "Darkwood". Avaz

Iz izdavačke kuća „Vrijeme“ iz Zenice kazali su za „Avaz“ kako su najprodavanije knjige „Bosanske bajke“ i „Bosanske basne“, „Zbjeg“ autora Hasana Nuhanovića, „Bošnjaci, nacija nakon genocida“ autora Jasmina Mujanovića i „Vedran i vatrogasci“ autora Harisa Imamovića.

35 Internacionalni sarajevski Sajam knjiga će biti otvoren do 22. aprila stoga požurite da ugrabite neke od najpopularnijih naslova. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.