LIČNOST DANA

Stalna briga o bolesnoj djeci

Treba se pobrinuti da se vrata Roditeljske kuće slučajno ne zatvore zbog besparice

Kubat: Sada s pravom može reći da se lakše diše. Arhiv

Piše: A. Č.

23.11.2018

Udruženje „Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH“ uspješno vodi bitku za pomoć ne samo mališanima koje je pokosila leukemija nego i njihovim roditeljima.

Najtežu bitku Udruženje je dobilo kada je uspjelo otvoriti Roditeljsku kuću i tako malim teškim bolesnicima omogućilo da njihovi roditelji mogu biti uz njih dok se liječe u Sarajevu.

Ali, borba time nije prestala, jer se treba pobrinuti da se vrata Roditeljske kuće slučajno ne zatvore zbog besparice. Tu bitku, uz brojne volontere, bije direktor Udruženja Fikret Kubat.

Udruženje je animiralo nekoliko poznatih ličnosti da budu pokrovitelji, odnosno da snose troškove za neke od soba u Roditeljskoj kući. No, to sve nije dovoljno, pa Kubat i saradnici organiziraju donatorske večeri i druge humanitarne akcije kako mališani ne bi morali patiti i zbog nebrige društva i države.

Nakon posljednje donatorske večeri, održane preksinoć, kasa Udruženja punija je za oko 40.000 maraka. Zato agilni animator Fikret Kubat sada s pravom može reći: Lakše se diše.

Kubat je rođen 23. marta 1976. u Visokom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.