LIČNOST DANA

Bosanka u svjetskoj eliti

Na Mastersu u Kini takmičit će se među 16 najboljih džudistkinja svijeta

Cerić: Novi veliki izazov

Piše: N. C.

14.12.2018

Džudistkinja Larisa Cerić, najbolja bosanskohercegovačka sportistkinja u ovoj godini, učestvovat će narednog vikenda na elitnom Masters turniru u Kineskom Guangzouu.  

Pravo nastupa na završnom turniru sezone ima 16 najboljih džudistkinja sa svjetske jakosne rang-liste u svakoj kategoriji. Jedina bh. predstavnica u najtežoj ženskoj kategoriji, više od 78 kilograma, trenutno zauzima treće mjesto, dok je jedan dio sezone bila na vodećoj poziciji.

Takmičenjem u Kini Larisa Cerić zaključit će još jednu izuzetno uspješnu sezonu, u kojoj ima osvojeno srebro s Evropskog i bronzu sa Svjetskog prvenstva.

Osim tih fantastičnih rezultata, Larisa se može pohvaliti zlatom sa Svjetskog juniorskog prvenstva 2009. godine, a najveće pobjede u karijeri zabilježila je nad Kineskinjom Ju Song, bivšom svjetskom šampionkom, te Francuskinjom Emili Andeol (Emilie), olimpijskom pobjednicom.

Reprezentativka Bosne i Hercegovine imala je prošle godine zapažen rezultat u Kini, tako da i ovih dana možemo očekivati dobre vijesti iz daleke zemlje.

Larisa Cerić rođena je 26. januara 1991. godine u Travniku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.