REGION

Mubera svu krivicu preuzima na sebe?

Avaz.ba

10.7.2017

Supružnici Mubera (32) i Senad Muhović (34), iz Sjenice, za kojima je bila raspisana potjernica zbog sumnje da su 23. juna u selu Ponorac brutalno (s više udaraca kamenom u glavu) ubili, a potom i zapalili sugrađanina i, navodno, Muberinog dugogodišnjeg ljubavnika Amela Papića (32) - prošlog petka su se, na graničnom prijelazu Horgoš, dobrovoljno predali pravosudnim organima Srbije. A na prvom saslušanju u novopazarskoj policiji nisu progovorili ni jednu jedinu riječ - branili su se šutnjom.

Za danas je zakazan njihov prvi “susret” sa istražnim sudijom Višeg suda u Novom Pazaru. Ne zna se da li će konačno progovoriti i, kako su iz Njemačke najavljivali, sve objasniti, ili će i dalje šutjeti. Bolji poznavaoci prilika ističu da će se, najvjerovatnije, još braniti šutnjom, dok ne kompletiraju advokatski tim i sa svojim braniocima ne pripreme strategiju odbrane.

Sudeći po izjavama koje je davala nekim medijima, Mubera će pokušati da sve preuzme na sebe. Izjavila je da se sama obračunala s Papićem, odnosno da ga je sama ubila, a da je njen suprug Senad bio samo posmatrač. Tvrdila je da nije bila Papićeva ljubavnica, već da je godinama bila žrtva njegovih pijetnji, maltretiranja i ucjena.

- Ova priča pada u vodu, imamo jake materijalne i druge dokaze da su oboje učestvovali u ubistvu Papića, njegovom pokušaju spaljivanja i prikrivanju zločina - kaže izvor iz istrage.

- Suđenje će biti vrlo zanimljivo, jer će se, vjerujemo, pojaviti puno svjedoka i još mnogo novih dokaza, a i “nauka” će igrati važnu ulogu. Čekamo da čujemo i njihovu verziju događaja.

Ukoliko Mubera pokuša da zločin pripiše sebi, vjerovatno će to učiniti da bi, koliko je to moguće, zaštitila supruga i djecu.

- Sigurno računa i da će, kao žena i majka, koja je navodno godinama maltretirana, manje robijati. Možda osjeća i grižnju savjesti, jer je zbog veze s Papićem u nevolju uvukla i supruga Senada i cijelu porodicu - kaže svjedok.

Prema informacijama iz policije, Senad Muhović je uoči Bajrama došao u Sjenicu i poslije praznika trebalo je da u Njemačku povede suprugu Muberu i djecu. Ujutro 23. juna, sa Muberinog telefona, Papiću je stigla poruka u kojoj mu je poručeno da treba da se vide na mjestu gdje se uvijek viđaju. Amel je na susret otišao svojim Passatom i više se nije vratio. Istog dana osumnjičeni bračni par je, s dvije kćerkice, pobjegao iz Sjenice, a u toku dana i iz Srbije, napustivši zemlju na graničnom prijelazu Horgoš. Sutradan je Amelovo poluizgorjelo tijelo pronađeno pored puta u selu Ponorac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.