REGION

Otkriveno koga je srela Jelenina majka na nasipu u sred noći dok je tražila kćerku: Svjedočenje kume Vere odalo Zorana

Avaz.ba

25.10.2017

Zoran Marjanović, koji se sumnjiči da je 2. aprila prošle godine na nasipu u Crvenki ubio suprugu, pjevačicu „Granda“ Jelenu Marjanović, nakon njenog nestanka čitavu noć je proveo na nasipu, na kom je ostao i kad je potraga za Jelenom prestala oko tri sata iza ponoći.

Ovo je na saslušanju otkrila kuma porodice Marjanović Vera Vukomanović, koja je rekla da se Zoran uopšte nije vraćao tog jutra kući s nasipa i da je odatle otišao pravo u policiju, gdje je tada bio uhapšen.

Podsjetimo, kako je Kurir pisao, Zorica Krsmanović, majka ubijene pjevačice, u noći potrage za nestalom kćerkom, u blizini mjesta gdje je tijelo sutradan pronađeno, vidjela je jednog od članova porodice Marjanović.

Nakratko došao kući

Ovo je otkrio novi svjedok koji se javio porodici Krsmanović, a koji u izjavi za Kurir nije želio da otkrije o kom članu porodice je riječ. Svjedočenje kume porodice Marjanović, međutim, otkrilo je da je najvjerovatnije riječ upravo o osumnjičenom Zoranu.

- Zoran je jednom dolazio kući nakratko, zajedno s Milošem, nešto su gledali na Facebook jer je htio Jecinu šifru da da inspektorima, nakon čega je ponovo otišao na nasip, zajedno s Milošem i njegovom djevojkom Milicom. Zoran se uopšte nije ujutru vratio kući, on je, znam, direktno otišao u 29. novembar i tamo je zadržan 48 sati. U stanicu policije je otišla i pokojna Zorica Krsmanović, zajedno sa svojom sestrom Ljubicom, koja je prije toga takođe bila na nasipu - ispričala je prije dva dana na saslušanju u Višem tužilaštvu kuma Marjanovića.

Nakon ovog njenog iskaza ostalo je nejasno zašto je Zoran proveo cijelu noć i jutro na nasipu, a naročito šta je radio kad su se policija i svi koji su te noći tragali za Jelenom povukli s nasipa.

Blato ga odalo

- Zoran je zasad jedini osumnjičeni za zločin. Jedan od novih dokaza, koji je doveo do njegovog hapšenja 15. septembra, jeste blato pronađeno na njegovim pantalonama, a koje je identično po sastavu blatu i mulju u kom je Jelenino tijelo sutradan pronađeno. Iskazi svjedoka, uz materijalne dokaze, ukazuju na to da je on možda tokom noći, kad je ostao sam, silazio do kanala u kom je nekoliko sati kasnije nađeno Jelenino tijelo pokušavajući da sakrije tragove - otkriva naš sagovornik.

ZORAN SLAGAO ILI JE POLICIJA POGRIJEŠILA?

Prema svjedočenju Vere Vukomanović, ona je razgovarala s pokojnom Jelenom u 16.42 sata. Međutim, u saopštenju koje je izdala policija 2. aprila, kada je još trajala potraga za pjevačicom, navedeno je da je ona nestala oko 15 sati. Ova činjenica ukazuje na jednu nelogičnost. Ili je policija tog dana u saopštenju navela pogrešno vrijeme kada je Jelena nestala (15 sati), ili je Marjanović slagao kada je prijavio vrijeme nestanka supruge, jer se postavlja pitanje kako je moguće da je ona nestala oko 15 sati, a da se sat i po kasnije čula telefonom s Verom Vukomanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.