REGION

Novi detalji beogradskog horora: Osoba koja je organizirala haos nalazila se na tribini s fantomkom na glavi okružena Splićanima?

Avaz.ba

17.12.2017

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+6

Šestorica Splićanina koja su učestvovala u neredima na južnoj tribini stadiona Partizan, za vrijeme 156. “vječitog derbija” prošlu srijedu između Partizana i Crvene zvezde, bila su osiguranje čovjeku za kojeg se smatra kako je organizirao nerede, javlja Blic.

Navodno se radi se o žestokom momku iz beogradskog podzemlja, povezanog sa škaljarskim klanom.

Borba za prevlast 

Srbijanski mediji pišu kako je upravo ta osoba angažirala hrvatske državljane s područja Dalmacije za “posao”. Također, otkriven je i još jedan detalj. U trenutku sukoba dviju navijačkih frakcija u borbi za prevlast na tribini Jug, što za pozadinu ima kriminalne interese u Beogradu, ta je osoba bila na tribinama stadiona, okružena Antom Firićem, Damirom Tovarovićem, Stjepanom Mihovilovićem Klisom, Jakovom Podrugom, Ivanom Miškovićem i Hrvojem Bakovićem. 

Ali samo do trenutka kad je postalo očigledno kako će njegovi puleni biti linčovani, ističe Blic.

- Šestorica Hrvata koja su bila uhapšena, praktički su bila osiguranje tom kriminalcu. Navijači s južne tribine koji su bili meta napada, jedan je od glasnih ljudi beogradskog podzemlja stajao je u sredini okružen Hrvatima - piše Blic u svojem tekstu i naglašava kako je ta osoba bila obučena u majicu s kapuljačom, a imao je i “fantomku” na glavi.

- On inače nije navijač i ne dolazi često na utakmicu - zaključak je u tekstu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.