REGION

Prišao je novinarki i pucao, u blizini je sjedila žena s djetetom

Blic.rs

9.5.2018

Novinarka "Vijesti" Olivera Lakić ranjena je sinoć u nogu ispred njenog stana na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici, a crnogorska policija je raspolaže opisom napadača: srednje je građe, visok oko 175 cm, proćelav.

Kako prenosi CDM, za sada je u istrazi utvrđeno da joj je napadač prišao dok je izlazila iz automobila i iz neposredne blizine pucao u nogu. Lakić je prevezena u Urgentni centar, gdje je konstatovano da ima prostrjelnu ranu na butini i da joj život nije ugrožen. 

Napad na novinarku dogodio se u jednom od najprometnijih dijelova grada, gdje je u tom trenutku, u neposrednoj blizini, bilo više desetina građana. Nakon što je ranio Lakić, napadač je pobjegao. Prostor oko zgrade u kojoj živi Lakić je pokriven nadzornim kamerama, u neposrednoj blizini je poslovnica Telemaha, prodavnica Plantaža, a na dva kraja zgrade su ugostiteljski objekat "Gurma" i lokal "Alpe" bar.

Za sada nije poznato da li je, osim osobe koja je pucala, bilo još umiješanih u napad. Prema nezvaničnim saznanjima "Pobjede", policija raspolaže opisom napadača: srednje je građe, visok oko 175 cm, proćelav. Približio se Lakić na svega metar i ispalio metak, najverovatnije iz revolvera, jer sinoć tokom uviđaja nije nađena čaura.

Žena koja se našla u neposrednoj blizini, a koja stanuje u istom ulazu u kojem je i Lakić, ispričala je da je zvuk bio nalik eksploziji petarde.

- Sjedila sam na klupi sa djetetom kada se čuo zvuk sličan onom kada pukne petarda. Ne bih se ni okrenula da nesam čula komšinicinu kćerku kako vrišti - ispričala je ona.

Olivera Lakić je 7. marta 2012. godine napadnuta ispred svog stana na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog i tada je zadobila tjelesne povrede. 

Policija je nakon šest dana intenzivne istrage uhapsila Podgoričanina Ivana Buškovica zbog osnovane sumnje da stoji iza napada na Lakić. On je u novembru te godine presudom Osnovnog suda osuđen na devet mjeseci zatvora. Tu odluku je potvrdilo i vijeće Višeg suda u Podgorici.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.