SRBIJA

Nestalog novinara Stefana Cvetkovića traže Žandarmerija, helikopteri, ronioci...

B92

14.6.2018

MUP Srbije, odmah po saznanju da je nestao novinar Stefan Cvetković, uključio je više različitih organizacionih jedinica u potragu - žandarmeriju, ronioce, helikopter, prenosi B92. 

Kako je saopćeno iz MUP-a, u Belu Crkvu je iz Beograda upućeno više desetina pripadnika Žandarmerije, zatim ronioci zbog pretrage jezera i kanala Dunav-Tisa-Dunav, kao i pripadnici kriminalističke policije.

Na lice mjesta upućeno je i više vodiča službenih pasa Policijske brigade, a angažirana su i dva helikoptera Ministarstva unutrašnjih poslova koji nadlijeću teren u okolini Bele Crkve.

Policija intenzivno rasvjetljava sve okolnosti ovog slučaja, potvrdio je danas u Kruševcu i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Svakih 15 minuta me Gašić i Stefanović obavještavaju. Rekao bih da su svi resursi na raspolaganju policiji i BIA-i u Beloj Crkvi. Nadam se da će uspjeti riješiti taj slučaj. Više detalja o ovom slučaju ne mogu iznositi - rekao je Vučić.

Novinar Stefan Cvetković iz Bele Crkve nestao je sinoć. Pronađen je automobil, otvorenih vrata i upaljenih svjetala, koji on koristi, a u vlasništvu je njegovog oca. Očevici su ispričali agenciji Beta da je pored vozila pronađen Cvetkovićev ručni sat s pokidanom narukvicom.

MUP je jutros saopćio da je Policijskoj stanici Bela Crkva noćas prijavljeno da se u Beogradskoj ulici u Beloj Crkvi nalazi parkirano putničko vozilo marke Polo na kome su otvorena vozačeva vrata i upaljena svijetla.

- Policijski službenici su odmah izašli na lice mjesta, nakon čega ja utvrđeno da je riječ o vozilu koje koristi novinar Stefan Cvetković, a koje je vlasništvo njegovog oca. O ovom događaju odmah je obaviješteno nadležno tužilaštvo, a policija je istog trenutka raspisala potragu za Stefanom Cvetkovićem i za njim se intenzivno traga - stoji u saopćenju MUP-a.

Agencija Beta je pokušala stupiti u kontakt sa Cvetkovićem, ali su mu svi poznati mobilni telefoni bili isključeni.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.