REGION

Aivo Orav, šef Delegacije EU u Podgorici: Crna Gora ima lidersku poziciju u pregovaračkom procesu

Agencije

Antenam.net

28.6.2018

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je šefa Delegacije EU u Podgorici Aiva Orava, saopćeno je iz kabineta Đukanovića.

Crna Gora i Evropska unija imaju izuzetno dobru, partnersku saradnju, što je potvrđeno i nedavnim otvaranjem poglavlja 17. - ekonomska i monetarna unija, ukupno 31. u pregovaračkom procesu, ocijenili su Đukanović i ambasador Orav.

Šef Delegacije EU u Podgorici je istakao da je to i pokazatelj liderske pozicije Crne Gore u tom procesu.

Predsjednik Đukanović je naglasio da je usvajanje evropskog sistema vrijednosti strateški cilj Crne Gore kojem je država u potpunosti posvećena. 

Put do tog cilja vodi nas, kazao je Đukanović, kroz nastavak i dalje dinamiziranje reformi, brži ekonomski razvoj i izgradnju institucija u interesu boljeg kvaliteta života građana.

Sagovornici su pozdravili odluku dijela opozicije da svoje djelovanje nastavi u institucijama sistema, uz uvjerenje da je dijalog najoptimalniji izbor za sve političke subjekte. Kao lider vodeće partije, predsjednik Đukanović je izrazio spremnost da i u toj ulozi pruži doprinos u tom pravcu.

Đukanović i Orav izrazili su, kako navode, opredjeljenje za daljnju konstruktivnu partnersku saradnju da bi Crna Gora na najbolji način odgovorila izazovima na putu do punopravnog članstva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.