REGION

Odbijen prijedlog za zatvor Medojeviću

Nebojša Medojević

Dnevne novine

31.7.2018

Sudija za istrage Višeg suda u Podgorici odbio je prijedlog specijalne tužiteljice Stojanke Radović da se poslaniku Demokratskog fronta Nebojši Medojeviću odredi kazna zatvora do dva mjeseca zbog odbijanja da svjedoči o optužbama na račun glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, pišu ''Dnevne novine''. 

Naime, on je tokom skupštinskog zasjedanja optužio Katnića da ima veze s farmaceutskom mafijom.

Medojevića je ranije saslušala specijalna tužiteljica Stojanka Radović da bi joj objasnio na osnovu kojih dokaza je u Skupštini doveo u vezu glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića s farmaceutskom mafijom.

Lider PzP-a je tada ukazao na monopolsku poziciju firme ''Glosarij'' i ukazao na sumnju da ova firma ima neposrednu podršku u stjecanju monopolskog položaja od Milivoja Katnića, koji je kum vlasnika te firme i u kojoj radi član porodice specijalnog tužioca.

- Šef farmaceutske mafije u Crnoj Gori je Brano Martinović, kum glavnog tužioca Milivoja Katnića. Martinović je vlasnik firme ''Glosarij'', koja ima monopol na tržištu lijekova i medicinske opreme. Ovo je privatizacija tužilaštva - napisao je Medojević na svom Twitter nalogu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.