NOVOSTI

Suđenje Maroviću i Krstoviću: Odluka o oduzimanju imovine za 15 dana

Tokom postupka nije dokazano da novac u iznosu od 500.000 eura potiče iz zakonskih prihoda

AntenaM.net

Antenam.net

26.10.2018

Suđenje za trajno oduzimanje imovine bivšem funkcioneru DPS-a Svetozaru Maroviću i biznismenu Radojici Krstoviću danas je završeno, a odluka o tome da li će im imovina biti oduzeta biće u roku od 15 dana. Specijalno tužilaštvo je zbog sumnje da je imovina stečena kriminalnom djelatnošću tražilo od suda trajno oduzimanje Marovićevog stana od 90 kvadrata u Budvi i Krstovićeve zgrade.

Specijalna tužiteljka Lidija Vukčević je istakla da postoje dokazi da je Marović pravosnažno osuđen za krivično djelo zloupotreba službenog položaja, što je prvi uslov za pokretanje zahtjeva za oduzimanje imovine zbog sumnje da je stečena novcem iz ilegalnih tokova.

Također je istakla da tokom postupka nije dokazano da novac u iznosu od 500.000 eura, koji je Marović vratio Zoranu Mugoši potiče iz zakonskih prihoda.

Za razliku od stava tužilaštva advokat Dimitrije Dapčević je istakao da tužilac nije pružio nijedan validni ni materijalni dokaz za ove svoje svoje tvrdnje.

- Marović je stan u Budvi stekao 1992., a tek 2000. je upisan kao vlasnik. To je znatno raniji period od ovog perioda za koji tužilac navodi da je sticao novac kriminalnim aktivnostima , a to je period od 2006. do 2014. - naveo je Dapčević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.