HRVATSKA

Nakon što su se posvađali, mladići u Trogiru pucali jedan na drugoga

Koristili isti pištolj

Screenshot

Avaz.ba

1.11.2018

Sinoć je u Trogiru došlo do svađe i pucnjave u kojoj je ranjen muškarac. Policija je večeras objavila detalje obračuna. Otkriveno je kako su obojica pucali iz istog pištolja.   

Podsjetimo, 40-godišnji muškarac je ranjen u nogu nakon što je prvo došlo do verbalnog, a potom i fizičkog sukoba dvojice muškaraca. 45-godišnji napadač je uhvaćen.  

Policija je dovršila kriminalističku obradu  nad 45-godišnjakom i ozlijeđenim 40-godišnjakom.  

Utvrđena je sumnja da je navedene prilike 45-godišnjak vatrenim oružjem (pištoljem) počinio krivično djelo ubistva u pokušaju na štetu 40-godišnjaka, zbog čega je protiv njega podnesena kaznena prijava Županijskom državnom tužilaštvu i tokom večeri će se dovesti pritvorskom nadzorniku.  

Krivična prijava je podnesena i protiv 40-godišnjaka, zbog krivičnog djela dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom, s obzirom na to da je kriminalističkim istraživanjem utvrđena sumnja da je tokom verbalnog sukoba, neposredno prije nego što je ozlijeđen, iz istog pištolja, koji je ilegalno posjedovao, ispalio hitac pored 45-godišnjaka. Osim krivične prijave, protiv 40-godišnjaka se podnosi i krivični prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu, zbog prekršaja iz Zakona o oružju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.