NEZADOVOLJSTVO

S protesta u Beogradu zatražene ostavke Vučića, Brnabić i Gojković

Fena

23.3.2019

S platoa ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu, na protestu "1 od 5 miliona", poručeno je večeras da će se, ako njihovi zahtjevi ne budu ispunjeni, građani okupiti u subotu 13. aprila i poručiti što imaju "uzurpatorskom režimu". 

Glumac i član Demokratske stranke Branislav Lečić kazao je kako građani širom Srbije zahtijevaju ostavke državnog vrha, rukovodstva Radio-televizije Srbije, članova Regulativnog tijela za elektronske medije (REM), kao i fer uvjete za izbore u roku od šest do devet mjeseci, prenose beogradski mediji.

Lečić je podsjetio kako građani traže ostavke predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, premijerke Ane Brnabić i predsjednice Skupštine Maje Gojković.

Ocijenio je kako će najjače oružje protiv aktuelne vlasti biti ono kada se probude svijest i samosvijest građana i poručio okupljenima da ne mijenjaju protest jer su na pravom mjestu.

Istaknuo je kako bi "Dnevnik slobodne Srbije" u kojem su se obratili mladići koji su privedeni tokom prošlosedmičnih protesta u Beogradu, kada su demonstranti upali u zgradu RTS-a, trebalo da bude dio dnevnika na RTS-u.

- Samo je važno da budemo hrabri, da se povežemo i da budemo uporni. Taj pritisak Vučić i njegova kamarila neće izdržati - rekao je Lečić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.