SRBIJA

Preokret u slučaju ubistva kriminalca u Vrdniku: Uhapšena supruga pripadnika grupe Alena Kurine i muškarac kojem je otvorila vrata

Ilustracija

Avaz.ba

27.4.2019

Policija je jučer u popodnevnim satima privela dvije osobe zbog sumnje da su ubile osuđivanog kriminalca Nemanju Grčića (37) u unajmljenom apartmanu u Vrdniku.

Zbog ovog zločina uhapšeni su Grčićeva supruga i jedan muškarac. 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici uhapsili su Z. D. (52) iz Subotice, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo teško ubistvo, i D. Đ. (43) iz Beograda, osumnjičenu za teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Sumnja se da je Z. D. 25. aprila ove godine hicima iz vatrenog oružja usmrtio Nemanju Grčića u privatnom apartmanu u Vrdniku kod Iriga.

D. Đ. se sumnjiči da je prethodno otvorila vrata apartmana u kom je bila sa suprugom. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici, saopćio je MUP.

Nemanjina supruga inače policiji je ispričala da je prisustvovala zločinu kada je, prema njenim riječima, muškarac upao u njihov apartman, nasrnuo na Grčića, a potom ga upucao. Ona je rekla da je nakon toga izjurila do vlasnice apartmana i rekla joj da joj je muž ubijen. 

Ubijeni Grčić je, inače, pripadnik grupe Alena Kurine, vođe najjačeg kriminalnog klana u Vojvodini. On je bio jedan od Kurininih najbližih saradnika i grupe koja se bavi švercom narkotika.

Grčić je ranije osuđivan zbog prodaje heroina i krađe vozila, a privođen je i zbog nanošenja teških tjelesnih povreda. Zbog šverca narkotika odležao je zatvorsku kaznu od tri i po godine zatvora.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.