HRVATSKA

Ubjedljiv poraz Kovača: Nazvao sam Plenkovića i čestitao mu

Članstvo je imalo mogućnost izbora, pokazali smo hrabrost, zrelost i odlučnost

Zagreb: Izborni štab tima "Opcija za promjene" na unutarstranačkim izborima u HDZ-u. Josip Regović/PIXSELL

Avaz.ba

15.3.2020

U hotelu "Panorama" u Zagrebu koji bi trebao biti ispražnjen i postati karantin zbog epidemije koronavirusa, tim Mire Kovača dočekao je poraz na unutarstranačkim izborima HDZ-a, piše 24sata.hr.

Prema nepotpunim rezultatima, Andrej Plenković je ubjedljivo pobijedio Kovača za mjesto predsjednika, a njegov kandidat Tomo Medved pobijedio je Ivana Penavu za mjesto zamjenika. 

Potpredsjednici bi trebali biti Oleg Butković, Ivan Anušić, Branko Bačić i Zdravka Bušić. Svi su oni članovi tima aktualnog šefa stranke.

- Nazvao sam Plenkovića i čestitao mu na pobjedi. Jasno je da je dobio podršku članstva za novi mandat. Članstvo je imalo mogućnost izbora, pokazali smo hrabrost, zrelost i odlučnost. Htjeli smo pomoći, članstvo je odlučilo i prihvaćamo njegovu volju - rekao je Miro Kovač.


Miro Kovač. Josip Regović/PIXSELL

I dalje ćemo imati svoj stav kad je riječ o podjelama u hrvatskoj politici i budućnosti HDZ-a, ali kao demokrati moramo prihvatiti ovu odluku, dodao je on.

- Očekujem li da će me izbaciti iz stranke? Mi smo članovi stranke i poštivat ćemo odluku stranke. Ja sam vojnik hrvatskog naroda i hrvatske države, a stranka je u funkciji hrvatske države. Uvijek ću imati svoj stav i mišljenje, što ne znači da ću raditi protiv stranke - rekao je Brkić. 

Obrađeno je 206 od 586 biračkih mjesta. prema nepotpunim i neslužbenim informacijama Andrej Plenković je pobijedio sa 82 posto, dok je dobio Kovač 18 posto glasova.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.